Tento obchod potřebuje Javascript k tomu, aby fungovat správně.

Doprava zdarma nad 1000 Kč

Holky z printintin – Kačka

Holky z printintin – Kačka

| Martina Dušková

Jak už asi všichni tušíte, za printintinem stojíme celkem tři. Jsme sehraný tým kamarádek a papírenských milovníků zároveň. Společně jedna druhou skvěle doplňujeme, ale zároveň každá vnášíme tak do printintinu osobitou energii. Proto bychom se vám rády představily i každá zvlášť.

V předchozích článcích jste poznali už dvě z nás – Aničku a Martinu. V neposlední řadě padla tedy řada na Kačku. Tak se pohodlně usaďte a pusťte se do čtení. 🙂


Ahoj, jsem Kateřina. Mám ráda kreslení, kočky a fiktivní knižní/seriálové postavy, díky kterým můžu utíkat od reality. Nemám ráda svoje jméno, zimu a stereotypy, a mojí noční můrou je představovat se. Když mě Martina poprosila, ať tenhle měsíc vyplním blog o sobě, podařilo se mi to nejdřív úspěšně 14 dní odkládat… Ale nakonec jsem pod nátlakem dala několik řádků dohromady 😀

Co máš v printintin na starosti?

Mojí hlavní náplní v printintinu je ilustrování a design našich produktů a výroba těch, které vytváříme ve vlastní režii. Také byste v mém malém bytečku našli celý náš sklad, což znamená, že pro vás balím a rozesílám všechny vaše objednávky:) Zároveň doplňuji zbožím obchody, do kterých naše produkty dodáváme. Také mám na starosti vytváření obsahu pro naše sociální sítě, hlavně Instagram. Mimoto se snažím starat se o reklamu, fotím naše produkty pro web a sociální sítě a dělám všechno ostatní, co je právě třeba.

Co děláš kromě printintinu? Jak trávíš svůj volný čas?

Vzhledem k tomu, že mám mimo printintin ještě práci na plný úvazek, volného času mi moc nezbývá. Většinou si dokážu jen zapnout Netflix a u toho kreslím. Dalo by se říct, že printintin je moje popracovní volnočasová aktivita. Když sem tam ušetřím nějaký den sama pro sebe, ráda si jezdím odpočinout na naši chatu za Prahou.. chodím na procházky do lesa nebo relaxuji na zahradě.

Jaké produkty z nabídky printintin máš nejraději?

Sešity a to-do listy a teď se těším na nové plánovače, které jsme odeslaly do tisku tenhle týden. Pak mě moc baví výroba našich samolepek. Mám ráda, když můžu něco nakreslit, a hned nato mít možnost ilustrace vidět na reálném produktu.

Nejradostnější moment, který jsi díky printintin zažila?

Asi křest naší knížky. Jsem 100% ryzí introvert, ale tuhle událost jsem si i přesto ke svému překvapení hodně užila, a bylo skvělé mít všechny naše kamarády a rodinu pohromadě na jednom místě. A pak ráda vzpomínám na to, jak jsme první knížku společně tvořily. Ty momenty ve dvě v noci po celodenní práci, kdy už člověk nedá dohromady ani jedna plus jedna, ale snaží se vytvořit nějaký smysluplný závěr, aby mohl do redakce odeslat nástřel textů dvě hodiny po deadlinu.. to byly krásný časy:))

Ne vždycky je všechno jen sluníčkové, prozradíš nám nějaký moment, který se v printintin nepovedl?

Se svojí povahou perfekcionalisty se u nás snažím fungovat jako takový vychytávač chyb, aby se jich dělo co nejméně. Všechno třikrát kontrolovat a dotahovat do detailů. Ale samozřejmě, že se často něco nepovede. Nikdo není perfektní a i my se učíme spoustu věcí za chodu. Nejvíce je toho vždycky při výrobě nových produktů, hledání nových materiálů a dodavatelů. Snažím se tohle ale nebrat jako chyby, jsou to spíš investice do vývoje a hledání té nejlepší cesty ke kvalitnímu produktu.

Co tě nejvíc motivuje?

Ostatní tvůrci. Malé firmičky, které se dokáží zvednout a prosadit se naprosto z ničeho. Mám spoustu oblíbených ilustrátorů na instagramu, kteří se vypracovali z menších účtů s pár sledujícími a nakonec dokázali svou tvorbu převést ve vlastní značku. Vždycky mi dodávají motivaci pokračovat v tom, co dělám.

Co bys poradila někomu, kdo si chce také založit firmu se svými výrobky?

Snažit se co nejlépe skloubit to, co vás baví, s tím, pro koho to tvoříte. Budete-li dělat jen to, co se líbí vám, ale nikomu jinému, nemáte šanci uspět. Naopak, budete-li dělat to, co má úspěch u lidí, ale nebude vás to bavit, časem vás opustí motivace a práce vás nebude naplňovat. Takže zmapovat si trh a najít nějaký balanc mezi tím. A pak bych poradila obrnit se trpělivostí a mít chuť učit se nové věci. Ze začátku budete nejspíš muset zastávat 10 rolí najednou a neustále se učit a hledat cesty, jak uspět. Mít v ruce hotový produkt je jen úplný začátek.

Rychlomedilonek nakonec? Prozraď nám své nejoblíbenější:

Jídlo – Špagety (nebo cokoliv italského)

Koktejl – Gin tonik

Písnička – Medicine od Daughter

Knížka – The Solitaire Mystery (Jostein Gaarder)

Film – Amélie z Montmartru

Herec/herečka – To se mění asi tak každý měsíc.. ale z těch stálic třeba Cate Blanchett

Papírenský výrobek – Sešit nebo jakýkoliv poznámkový bloček do kapsy

Papírenská značka – Riffle Paper, Muji

Kamenné papírnicví – Zlatá loď, Kartotéka store

Papírenský e-shop – Papiopress

Psací potřeba – Pentel Sign Pen.. na ten nikdy nedám dopustit

Barva – Neutrálním tóny

Obchod – Jakékoliv malé papírnictví nebo knihkupectví

Místo na Zemi – Naše chata, a na cestování Itálie (Toskánsko, Řím, Benátky…)

Ilustrátor – Těch je tolik.. např. Polina Bright, Charly Clements, Madeline Kate Martinez, Madga Konečná, Maja Tomljanovic, Manon Louart, Bea Muller, Adrian Macho, Conrad Roset…

Tagy: Medailonky